Carregant...

Gremi de la Fusta

El Gremi de la Fusta és una associació empresarial creada per representar i defensar els interessos de les empreses de la fusta i moble davant l'administració, amb àmbit d'actuació de tot el Vallès.

Som els membres fundadors de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, formem part de la Confederació Catalana de la Fusta i estem representats a UNEMADERA i a la "Plataforma Madera y Mueble", que negocia amb els sindicats l'acord marc del conveni estatal.

El Gremi de la Fusta forma part de la Patronal Cecot i associat a l’Autcat (Organització d’Autònoms de Catalunya).

Qui som?

El Gremi de la Fusta representa a tota la cadena de transformació de la fusta i el moble amb les següents activitats i productes:


Aprofitament forestal

Tall i extracció de la fusta. Perseguim l'ús múltiple de la massa forestal.

Biomassa

Ús i aprofitament dels subproductes i residus forestals per fins energètics.

Fusta asserrada

Indústria de la transformació primera dedicada a l’asserrat de la fusta en roll, assecat i/o tractament de la fusta. Genera productes semielaborats com taules, taulons, bigues, etc.

Fusta tècnica

Indústria de taulons tant contraxapats com aglomerats de partícules i fibres, elements clau pel sector del moble i alguns usos a la construcció.

Fusta estructural

Solucions de fusta molt versàtil en diferents usos com ponts, passarel·les, naus, poliesportius, habitatge, rehabilitació d’habitatges, etc.

Fabricació d’elements de fusteria per la llar i la construcció

Empreses dedicades a proporcionar els productes finals realitzats amb fusta pel consum general.

Envàs i embalatge

Indústria que fabrica palets i plataformes de càrrega, envasos pel sector hortofructícola, peix i marisc, caixes i estotjos per vins, olis i licors, embalatge industrial, etc.

Moble

Sector que agrupa a tot el mobiliari elaborat a partir de fusta per la cuina, bany, llar, oficina, etc.

Junta del Gremi

PERE SOLANELLAS ANGLERILL | President

SANTI LLUCIÀ SANAHUJA | Vicepresident

JOSEP MARIA MUR GUILLÉN | Secretari

JOAQUIM SOLER MACIÀ | Tresorer

DAVID GRANADO YESTE | Vocal

MAR FERNÁNDEZ LLOBET | Vocal

POL HERNÁNDEZ SALLÉS | Vocal

ALBERT MAS HERRADOR | Vocal

JORDI MUNTADA BOADA | Vocal

JOSÉ SÁNCHEZ LEÓN | Vocal

ANTONIO SOLÍS VÁZQUEZ | Vocal

LUIS DE MIGUEL RAMÍREZ | Vocal

RUBÉN VALLÉS DOMÉNECH | Vocal

Tarifari dels fusters

La tarifa dels fusters és un document excepcional signat el 19 de març de 1871 per tots els professionals i operaris del sector de la fusta de la vila de Terrassa. Aquest document suposa l’antecedent més antic conegut d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta a la nostra ciutat, que precedirà la consolidació posterior del Gremi de la Fusta.

El Gremi de la Fusta va participar en la seva restauració i vam tenir l’ocasió de fer-ho públic i gaudir del document original en un acte celebrat el 30 de novembre de 2019.

Amb motiu del 150è aniversari del Gremi tots els socis i sòcies han rebut per correu una rèplica d’aquest document inèdit. Esperem que l’any vinent en el decurs de la Festivitat de Sant Josep puguem celebrar aquest aniversari com l’ocasió es mereixLlançament Planeta Madera

PLANETA FUSTA és una iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya, que representa al conjunt d'empreses que desenvolupen activitats relacionades amb tot el cicle de vida de la fusta, des de la muntanya fins al consumidor final, com són l'aprofitament forestal i transformació de la fusta en aserraderos, indústries del tauleri la xapa, empreses de fabricació de moble, palets, envasos i embalatges, portes de fusta o fusteries, biomasa, fusta estructural per a construcció,entre altres.

Vols comprar una empresa?

Salvaguardar les nostres vides i els nostres mitjans de vida: l’imperatiu del nostre temps!

Benvolguts socis i sòcies,

Esperem que estigueu bé de salut vosaltres i les vostres famílies. Ara, aquest és el principal repte, com també ho és salvaguardar les empreses i els llocs de treball. Per això, des del Gremi i la Cecot hem estat al vostre costat des del primer moment que es va propagar la pandèmia de la COVID-19 i es va declarar l’estat d’emergència. Perquè en moments com aquests és quan més hem de mostrar als associats el nostre valor, la nostra utilitat.

En aquest mes el Gremi, juntament amb la Cecot, s’ha caracteritzat per defensar activament polítiques laborals, fiscals i econòmiques que garanteixin la supervivència de les empreses com a garantia per tornar a la normalitat al més aviat possible. Perquè ara, les qüestions a curt termini de la gestió de la liquiditat i la solvència empresarial són clarament primordials.

Per això,

  • hem pressionat al SEPE perquè tramités tots els expedients dels ERTO més enllà del termini que tenien establerts;
  • hem defensat que el govern espanyol endarrereixi els terminis de pagament dels impostos, les quotes a la seguretat social i les quotes dels autònoms;
  • hem reclamat a les diferents administracions que agilitzin el pagament als seus proveïdors,
  • vetllem perquè la banca faci una gestió correcta dels crèdits ICO i denunciarem públicament qualsevol arbitrarietat o mal ús que se’n pugui fer.

A més, us volem mostrar algunes dades de l’esforç que hem fet aquests dies per estar amb vosaltres, informant-vos i acompanyant-vos en tot moment.

Un mes després de l’inici de l’estat d’alarma hem atès més de 3.000 trucades telefòniques, hem resolt més de 2.500 consultes, de les qual 1.250 estaven relacionades amb els ERTO. I us hem informat de totes les novetats legislatives i temes d’interès per a les empreses a través de 450 circulars.

Però, la nostra tasca no ha acabat aquí. Conscients dels problemes derivats de la necessitat de continuar amb l’activitat i garantir la protecció del nostre personal, estem cercant proveïdors d’EPI. De moment tenim un acord amb Hartmann que ens subministrarà un milió de mascaretes a partir del 27 d’abril i de les quals ja s’ha exhaurit l’estoc previst. I seguim! Perquè la nostra missió és defensar el teixit empresarial. Ara, més que mai, la capacitat de recuperació és una necessitat vital. I, per poder fer-ho, us necessitem a vosaltres. Perquè el Gremi i la Cecot són projectes col·lectius i tothom és necessari.

Deixa un comentari