Carregant...

Gremi de la Fusta

El Gremi de la Fusta és una associació empresarial creada per representar i defensar els interessos de les empreses de la fusta i moble davant l'administració, amb àmbit d'actuació de tot el Vallès.

Som els membres fundadors de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, formem part de la Confederació Catalana de la Fusta i estem representats a UNEMADERA i a la "Plataforma Madera y Mueble", que negocia amb els sindicats l'acord marc del conveni estatal.

El Gremi de la Fusta forma part de la Patronal Cecot i associat a l’Autcat (Organització d’Autònoms de Catalunya).

Qui som?

El Gremi de la Fusta representa a tota la cadena de transformació de la fusta i el moble amb les següents activitats i productes:


Aprofitament forestal

Tall i extracció de la fusta. Perseguim l'ús múltiple de la massa forestal.

Biomassa

Ús i aprofitament dels subproductes i residus forestals per fins energètics.

Fusta asserrada

Indústria de la transformació primera dedicada a l’asserrat de la fusta en roll, assecat i/o tractament de la fusta. Genera productes semielaborats com taules, taulons, bigues, etc.

Fusta tècnica

Indústria de taulons tant contraxapats com aglomerats de partícules i fibres, elements clau pel sector del moble i alguns usos a la construcció.

Fusta estructural

Solucions de fusta molt versàtil en diferents usos com ponts, passarel·les, naus, poliesportius, habitatge, rehabilitació d’habitatges, etc.

Fabricació d’elements de fusteria per la llar i la construcció

Empreses dedicades a proporcionar els productes finals realitzats amb fusta pel consum general.

Envàs i embalatge

Indústria que fabrica palets i plataformes de càrrega, envasos pel sector hortofructícola, peix i marisc, caixes i estotjos per vins, olis i licors, embalatge industrial, etc.

Moble

Sector que agrupa a tot el mobiliari elaborat a partir de fusta per la cuina, bany, llar, oficina, etc.

Junta del Gremi

PERE SOLANELLAS ANGLERILL | President

SANTI LLUCIÀ SANAHUJA | Vicepresident

JOSEP MARIA MUR GUILLÉN | Secretari

JOAQUIM SOLER MACIÀ | Tresorer

DAVID GRANADO YESTE | Vocal

MAR FERNÁNDEZ LLOBET | Vocal

POL HERNÁNDEZ SALLÉS | Vocal

ALBERT MAS HERRADOR | Vocal

JORDI MUNTADA BOADA | Vocal

JOSÉ SÁNCHEZ LEÓN | Vocal

ANTONIO SOLÍS VÁZQUEZ | Vocal

LUIS DE MIGUEL RAMÍREZ | Vocal

RUBÉN VALLÉS DOMÉNECH | Vocal

Tarifari dels fusters

La tarifa dels fusters és un document excepcional signat el 19 de març de 1871 per tots els professionals i operaris del sector de la fusta de la vila de Terrassa. Aquest document suposa l’antecedent més antic conegut d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta a la nostra ciutat, que precedirà la consolidació posterior del Gremi de la Fusta.

El Gremi de la Fusta va participar en la seva restauració i vam tenir l’ocasió de fer-ho públic i gaudir del document original en un acte celebrat el 30 de novembre de 2019.

Amb motiu del 150è aniversari del Gremi tots els socis i sòcies han rebut per correu una rèplica d’aquest document inèdit. Esperem que l’any vinent en el decurs de la Festivitat de Sant Josep puguem celebrar aquest aniversari com l’ocasió es mereixLlançament Planeta Madera

PLANETA FUSTA és una iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya, que representa al conjunt d'empreses que desenvolupen activitats relacionades amb tot el cicle de vida de la fusta, des de la muntanya fins al consumidor final, com són l'aprofitament forestal i transformació de la fusta en aserraderos, indústries del tauleri la xapa, empreses de fabricació de moble, palets, envasos i embalatges, portes de fusta o fusteries, biomasa, fusta estructural per a construcció,entre altres.

Vols comprar una empresa?

Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat

 Amb la col·laboració de:

 

Bases Concurs Disseny en Fusta Jordi Amat 2019

Introducció

El concurs anual de Disseny en Fusta Jordi Amat està promogut pel Gremi de la Fusta de la Cecot i enguany arriba a la seva 5ena edició. Amb aquest concurs, el Gremi vol promoure el disseny industrial en fusta (mobiliari de la llar i en general) i reconèixer la tasca dels professionals del disseny de tot Catalunya que aposten per aquest materials.

La junta del Gremi de la Fusta va aprovar en ple posar el nom de Jordi Amat al certamen, en record i homenatge a qui va ser president fins 2013.

L’objecte

L’objecte del concurs és: Disseny Industrial en Fusta (mobiliari de la llar i en general).

Requisits del projecte
 1. Cada concursant podrà presentar com a màxim dos dissenys. Cada un serà una inscripció.
 2. Els projectes han de ser propis, no poden estar en producció actual i l’autoria ha de ser dels participants, que en seran els responsables.
 3. El disseny ha de ser factible en termes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius:
  1. Estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat.
  2. Sostenible, amb l’ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient.
  3. Factible a l’hora de produir-lo.
 4. Els projectes hauran d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, podent combinar amb altres materials.
Requisits del participant

Podran participar professionals d’arquitectura i disseny de tot Catalunya així com professionals de la fusta i estudiants de disseny.

Inscripcions

La inscripció s’ha de fer per correu electrònic a gremidelafusta@cecot.org abans del 15 de març de 2019 a les 14h presentant la següent documentació:

 1. Fitxa d’inscripció degudament complimentada, es pot presentar amb pseudònim si
  algú ho desitja.
 2. Declaració signada pel participant o equip de participants on s’assenyala que el
  projecte presentat és propi, així com la seva autoria.
 3. Descripció del projecte.
 4. Presentació del projecte obligatòriament en format DIN A4 o A3.
Jurat i selecció de projectes

Una vegada tancat el termini de recepció dels projectes, el Jurat, que estarà composat per membres de la Junta del Gremi, membres de Patrocinadors i membres dels Col·legis Professionals, escollirà el projecte guanyador, així com un segon i tercer candidat tenint en compte els criteris establerts com a requisits del projecte.

Disposicions generals
 1. Els drets d’autor dels projectes quedarà en mans del participant o de l’equip de participants, sent la seva responsabilitat el registre a les entitats pertinents per a la deguda protecció dels drets.
 2. El Gremi de la Fusta no es responsabilitza de qualsevol problema referent a drets d’autor i propietat intel·lectual dels projectes dels participants.
 3. El Gremi de la Fusta es reserva el dret d’utilitzar els projectes participants per a fins culturals, publicitaris i/o promocionals.
 4. El Jurat es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis.
 5. El fet de participar presentant la documentació per tal d’optar als premis suposa l’acceptació d’aquestes bases.
 6. Els dissenys, seran exposats al públic i donats a conèixer dintre de la Festivitat de Sant Josep. Per altra banda, els associats al Gremi de la Fusta estan en disposició de realitzar algun prototip dels projectes presentats, premiats o no, sempre i quan el dissenyador i l’industrial es posin d’acord.
Donació de premis

Primer premi: 1.500€. Patrocinat per Ajuntament de Terrassa

Segon premi: 1.000€. Patrocinat per FINSA ( Financiera Maderera S.A. )

Tercer premi: 600€. Patrocinat per Cecot

Cronograma

Divendres, 15 de març de 2019 fins a les 14h

Data i hora límit per al lliurament de projectes. Els projectes quedaran exposats a la Sala Eusebi Cima de la Cecot del dia 22 al 29 de març.

Dimarts, 19 de març de 2019
Deliberació del Jurat per adjudicar els premis.

Dijous, 21 de març de 2019 a les 18 h lliurament dels premis
Acte públic de lliurament dels premis a la seu del Gremi de la Fusta de la Cecot (Carrer Sant Pau, núm. 6 – 08221 Terrassa)

Deixa un comentari