Carregant...

Gremi de la Fusta

El Gremi de la Fusta és una associació empresarial creada per representar i defensar els interessos de les empreses de la fusta i moble davant l'administració, amb àmbit d'actuació de tot el Vallès.

Som els membres fundadors de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, formem part de la Confederació Catalana de la Fusta i estem representats a UNEMADERA i a la "Plataforma Madera y Mueble", que negocia amb els sindicats l'acord marc del conveni estatal.

El Gremi de la Fusta forma part de la Patronal Cecot i associat a l’Autcat (Organització d’Autònoms de Catalunya).

Qui som?

El Gremi de la Fusta representa a tota la cadena de transformació de la fusta i el moble amb les següents activitats i productes:


Aprofitament forestal

Tall i extracció de la fusta. Perseguim l'ús múltiple de la massa forestal.

Biomassa

Ús i aprofitament dels subproductes i residus forestals per fins energètics.

Fusta asserrada

Indústria de la transformació primera dedicada a l’asserrat de la fusta en roll, assecat i/o tractament de la fusta. Genera productes semielaborats com taules, taulons, bigues, etc.

Fusta tècnica

Indústria de taulons tant contraxapats com aglomerats de partícules i fibres, elements clau pel sector del moble i alguns usos a la construcció.

Fusta estructural

Solucions de fusta molt versàtil en diferents usos com ponts, passarel·les, naus, poliesportius, habitatge, rehabilitació d’habitatges, etc.

Fabricació d’elements de fusteria per la llar i la construcció

Empreses dedicades a proporcionar els productes finals realitzats amb fusta pel consum general.

Envàs i embalatge

Indústria que fabrica palets i plataformes de càrrega, envasos pel sector hortofructícola, peix i marisc, caixes i estotjos per vins, olis i licors, embalatge industrial, etc.

Moble

Sector que agrupa a tot el mobiliari elaborat a partir de fusta per la cuina, bany, llar, oficina, etc.

Junta del Gremi

PERE SOLANELLAS ANGLERILL | President

SANTI LLUCIÀ SANAHUJA | Vicepresident

JOSEP MARIA MUR GUILLÉN | Secretari

JOAQUIM SOLER MACIÀ | Tresorer

DAVID GRANADO YESTE | Vocal

MAR FERNÁNDEZ LLOBET | Vocal

POL HERNÁNDEZ SALLÉS | Vocal

ALBERT MAS HERRADOR | Vocal

JORDI MUNTADA BOADA | Vocal

JOSÉ SÁNCHEZ LEÓN | Vocal

ANTONIO SOLÍS VÁZQUEZ | Vocal

LUIS DE MIGUEL RAMÍREZ | Vocal

RUBÉN VALLÉS DOMÉNECH | Vocal

Tarifari dels fusters

La tarifa dels fusters és un document excepcional signat el 19 de març de 1871 per tots els professionals i operaris del sector de la fusta de la vila de Terrassa. Aquest document suposa l’antecedent més antic conegut d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta a la nostra ciutat, que precedirà la consolidació posterior del Gremi de la Fusta.

El Gremi de la Fusta va participar en la seva restauració i vam tenir l’ocasió de fer-ho públic i gaudir del document original en un acte celebrat el 30 de novembre de 2019.

Amb motiu del 150è aniversari del Gremi tots els socis i sòcies han rebut per correu una rèplica d’aquest document inèdit. Esperem que l’any vinent en el decurs de la Festivitat de Sant Josep puguem celebrar aquest aniversari com l’ocasió es mereixLlançament Planeta Madera

PLANETA FUSTA és una iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya, que representa al conjunt d'empreses que desenvolupen activitats relacionades amb tot el cicle de vida de la fusta, des de la muntanya fins al consumidor final, com són l'aprofitament forestal i transformació de la fusta en aserraderos, indústries del tauleri la xapa, empreses de fabricació de moble, palets, envasos i embalatges, portes de fusta o fusteries, biomasa, fusta estructural per a construcció,entre altres.

Vols comprar una empresa?

Concurs d’aprenents de fusters

El Gremi de la Fusta organitza la divuitena edició del Concurs d’Aprenents i estudiants de Fusteria, per tal de fomentar l’ofici de la fusta entre els nostres joves.

BASES

Participants: Podran participar tots els nois i noies que disposin d’un contracte per a la formació en les modalitats de fuster o ebenista. Dirigit a l’alumnat que cursi els estudis dels Programes de PFI (Programes de Formació i Inserció) de l’especialitat, aquells que cursin els cicles formatius de grau mig de la família professional de moble i fusta, aquells que realitzin la formació teòrica en els centres homologats per la Generalitat per a tal fi, i també aquells alumnes que estiguin realitzant formació no reglada de l’especialitat de fusteria.

Jurat: estarà composat pel president del Gremi de la Fusta i per membres de la Junta Directiva del Gremi.

Data: serà el dia 13 de març de 2019. No obstant això, l’organització es reserva el dret d’ajornar-lo a la data que consideri més convenient si hi hagués un fet que no permetés un desenvolupament normal del concurs.

Places: ateses les característiques del concurs, les places estan limitades a un màxim de 18 participants, per la qual cosa, la inscripció quedaria tancada abans de la data esmentada si s’arribés a aquest número d’inscripcions.

Lloc: el concurs es desenvoluparà el dia 13 de març de 2019 de 9 a 13 hores a les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa (C/ Colom, 114 -Vapor Universitari-).

Modalitat del concurs: el dia del concurs, els participants hauran de presentar-se al lloc indicat en el punt anterior i rebran un full d’instruccions on s’indicarà les característiques de la peça a realitzar.

Inscripcions: la inscripció és gratuïta i el termini per presentar-les acabarà el 8 de març de 2019. Per formalitzar la inscripció, cal enviar al gremi la butlleta adjunta al carrer Sant Pau número 6 de Terrassa o per correu electrònic a gremidelafusta@cecot.org. El jurat es reserva el dret de no acceptar inscripcions.

Premis: es farà una única categoria i es concediran tres premis, a criteri dels components del jurat, d’aquests imports:

1r. premi: 150€

2n. premi: 90 €

3r. premi: 50 €

Altres: els desplaçaments són a càrrec dels concursants i el Gremi de la Fusta no assumeix cap responsabilitat en cas d’accident.

El fet de participar en aquest concurs ja comporta l’acceptació de tots els seus apartats i bases.