Carregant...

Gremi de la Fusta

El Gremi de la Fusta és una associació empresarial creada per representar i defensar els interessos de les empreses de la fusta i moble davant l'administració, amb àmbit d'actuació de tot el Vallès.

Som els membres fundadors de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, formem part de la Confederació Catalana de la Fusta i estem representats a UNEMADERA i a la "Plataforma Madera y Mueble", que negocia amb els sindicats l'acord marc del conveni estatal.

El Gremi de la Fusta forma part de la Patronal Cecot i associat a l’Autcat (Organització d’Autònoms de Catalunya).

Qui som?

El Gremi de la Fusta representa a tota la cadena de transformació de la fusta i el moble amb les següents activitats i productes:


Aprofitament forestal

Tall i extracció de la fusta. Perseguim l'ús múltiple de la massa forestal.

Biomassa

Ús i aprofitament dels subproductes i residus forestals per fins energètics.

Fusta asserrada

Indústria de la transformació primera dedicada a l’asserrat de la fusta en roll, assecat i/o tractament de la fusta. Genera productes semielaborats com taules, taulons, bigues, etc.

Fusta tècnica

Indústria de taulons tant contraxapats com aglomerats de partícules i fibres, elements clau pel sector del moble i alguns usos a la construcció.

Fusta estructural

Solucions de fusta molt versàtil en diferents usos com ponts, passarel·les, naus, poliesportius, habitatge, rehabilitació d’habitatges, etc.

Fabricació d’elements de fusteria per la llar i la construcció

Empreses dedicades a proporcionar els productes finals realitzats amb fusta pel consum general.

Envàs i embalatge

Indústria que fabrica palets i plataformes de càrrega, envasos pel sector hortofructícola, peix i marisc, caixes i estotjos per vins, olis i licors, embalatge industrial, etc.

Moble

Sector que agrupa a tot el mobiliari elaborat a partir de fusta per la cuina, bany, llar, oficina, etc.

Junta del Gremi

PERE SOLANELLAS ANGLERILL | President

SANTI LLUCIÀ SANAHUJA | Vicepresident

JOSEP MARIA MUR GUILLÉN | Secretari

JOAQUIM SOLER MACIÀ | Tresorer

DAVID GRANADO YESTE | Vocal

MAR FERNÁNDEZ LLOBET | Vocal

POL HERNÁNDEZ SALLÉS | Vocal

ALBERT MAS HERRADOR | Vocal

JORDI MUNTADA BOADA | Vocal

JOSÉ SÁNCHEZ LEÓN | Vocal

ANTONIO SOLÍS VÁZQUEZ | Vocal

LUIS DE MIGUEL RAMÍREZ | Vocal

RUBÉN VALLÉS DOMÉNECH | Vocal

Tarifari dels fusters

La tarifa dels fusters és un document excepcional signat el 19 de març de 1871 per tots els professionals i operaris del sector de la fusta de la vila de Terrassa. Aquest document suposa l’antecedent més antic conegut d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta a la nostra ciutat, que precedirà la consolidació posterior del Gremi de la Fusta.

El Gremi de la Fusta va participar en la seva restauració i vam tenir l’ocasió de fer-ho públic i gaudir del document original en un acte celebrat el 30 de novembre de 2019.

Amb motiu del 150è aniversari del Gremi tots els socis i sòcies han rebut per correu una rèplica d’aquest document inèdit. Esperem que l’any vinent en el decurs de la Festivitat de Sant Josep puguem celebrar aquest aniversari com l’ocasió es mereixLlançament Planeta Madera

PLANETA FUSTA és una iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya, que representa al conjunt d'empreses que desenvolupen activitats relacionades amb tot el cicle de vida de la fusta, des de la muntanya fins al consumidor final, com són l'aprofitament forestal i transformació de la fusta en aserraderos, indústries del tauleri la xapa, empreses de fabricació de moble, palets, envasos i embalatges, portes de fusta o fusteries, biomasa, fusta estructural per a construcció,entre altres.

Vols comprar una empresa?

Naila Juanola de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles guanya el 1r premi de la 19a edició del Concurs d’Aprenents de Fusteria

Després de l’aturada de dos anys que ha provocat la pandèmia, el Gremi de la Fusta va celebrar el passat 10 de març el Concurs d’Aprenents de Fusteria, la dinovena edició, amb la participació de setze alumnes de quatre centres formatius de Catalunya: l’Institut Josep Brugulat de Banyoles; l’Institut Vil·la Romana de la Garriga; del Pla de Transició del Treball de l’Escola Art i Disseny de Terrassa; i l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

Els premis, lliurats per Ramon Alemany, director de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, i Joaquim Soler, tresorer del Gremi  de la Fusta, compten dotació econòmica que enguany ha estat per:

  • 1r premi (dotat amb 300€):
    Naila Juanola Quintanas de l’Institut Josep Brugulat.
  • 2n premi (dotat amb 200€):
    Pau Mercader Serra de l’Institut Josep Brugulat.
  • 3r premi (dotat amb 100€):
    Tani Arnés Alsina de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

En aquesta edició el jurat ha considerat una menció especial a Lluc Riba Ustrell de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

Un dels objectius del Concurs d’Aprenents de Fusteria és veure com els participants es desenvolupen amb les eines bàsiques de l’ofici, tot i que avui dia ja es poden fer mecànicament, però des del Gremi de la Fusta es considera important que els alumnes es maneguin bé amb el xerrac, el martell, l’informador, el paper de vidre o la raspa, per posar algunes de les eines que els alumnes d’aquesta 19a edició han hagut d’utilitzar i que el jurat ha tingut en compte.