Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org

Concurs d'aprenents

Daniel Terrado guanyador del 1r premi del Concurs d'Aprenents

El Gremi de la Fusta ha celebrat avui, 29 de febrer, la 21a edició del Concurs d’Aprenents de Fusteria, amb la participació d'alumnes de diferents centres formatius de Catalunya: l’Institut Escola Industrial de Barcelona, Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat, Institut Escola del Treball de Barcelona, Institut Escola Cavall Bernat de Terrassa i Escola Industrial de Sabadell.

 

Els premis, lliurats per Josep M Mur, secretari del Gremi de la Fusta, Antonio Solís i Rubén Vallés, vocals del Gremi de la Fusta, compten amb una dotació econòmica que enguany ha estat per:

  • 1r premi (dotat amb 300€):
    Daniel Terrado de l'Insitut Escola del Treball de Barcelona
  • 2n premi (dotat amb 200€):
    Heimdal Barco de l'Institut Escola del Treball de Barcelona
  • 3r premi (dotat amb 100€):
    Sergio González de l'Institut Cavall Bernat

 

Més informació al nostre web.

Torna el Sopar de Germanor. T'ho perdràs?

Un any més el Gremi de la Fusta torna a organitzar les Festivitats de Sant Josep i dintre de les celebracions, es celebrarà el tradicional Sopar de Germanor.

 

A més, en el decurs del sopar es farà l’entrega dels premis del Concurs Jordi Amat, l’Obra de Sant Josep i la Serra d’Argent.

 

Els actes tindran lloc el divendres 15 de març a les 20:30 hores al restaurant La Coral de Prodis, c/ Pantà, 57 de Terrassa.

 

Pots adquirir els tiquets, al preu de 40 € (iva inclòs) a:

  • Oficines del Gremi (C/Sant Pau, 6, Terrassa)
  • Fustes Solanellas (C/Pisuerga, 30, Pol. Margarida, Terrassa)
  • Postformats del Vallès (Ctra. de Rubí, 288, Terrassa)
  • Ferreteria Lloifer (Ctra. Castellar, 113, Terrassa)
  • Woodmarfi (C/Orio, s/n, Colom II, Terrassa)

 

Recorda que hi haurà el tradicional sorteig de regals cedits per les empreses patrocinadores.

 

Més informació al nostre web.

Festivitat de Sant Josep | Concurs de disseny Jordi Amat

Un any més el Gremi de la Fusta organitza la seva tradicional Festivitat de Sant Josep i en el marc de les activitats programades s'engega la vuitena edició del concurs de disseny Jordi Amat. 

 

Aquest concurs té per objectiu premiar i valorar el disseny industrial del mobiliari de la llar elaborat en fusta. Està obert a participants professionals en els àmbits d'arquitectura i disseny de tot Catalunya, així com a professionals del sector fuster i estudiants de disseny interessats en aquest àmbit específic.

 

El termini finalitza el 4 de març.

 

Més informació

Adhesius del Gremi per als associats 

Amb l'objectiu de promoure les empreses agremiades com a sinònim de professionalitat i qualitat, us informem que teniu a la vostra disposició els distintius del Gremi de la Fusta. 

 

Disposem de dos formats d'adhesius, en mida DIN-A4 per posar al vidre de l'establiment, o bé en format DIN-A5 per posar al vehicle.

 

D'altra banda, us recordem que ens podeu fer arribar el logotip de la vostra empresa per incloure’l a la web de Gremi al directori d'empreses agremiades. Cal que ens indiqueu també l’enllaç de la vostra web.

 

Podeu sol·licitar-los al correu electrònic gremidelafusta@cecot.org o bé al telèfon 937366036.

La fusteria, sense relleu generacional ni personal qualificat

El sector de la fusta ha superat les recents crisis econòmiques, incloent-hi la de la Covid, amb millors resultats que altres àmbits. Malgrat això, es destaca una preocupant falta de relleu generacional i professionals qualificats, posant en perill la continuïtat de moltes empreses fusteres en els últims tres anys. Falta de vocació o no estan de moda els oficis artesans entre els joves? Cal canviar el format d’estudis? S’ha de donar més prestigi a la figura de l’aprenent?  

 

Llegeix l'article

Així funciona el "Tinder" per la compravenda d'empreses 

Des del 2011, i de manera pionera a l’Estat, funciona Reempresa, un “marketplace” que proporciona suport als empresaris que volen jubilar-se o vendre els seus negocis, connectant-los amb altres amb interès a emprendre per prevenir el tancament d’empreses viables. Fins a la data, 4480 petites i mitjanes empreses han aconseguit sobreviure a Catalunya, i s’ha aconseguit evitar la pèrdua de 12.500 llocs de treball.

 

Accedeix a l'article

Cecot trasllada a la CNMC la lluita sobre els sobrecostos elèctrics

La Cecot ha presentat formalment a la CNMC un document d’al·legacions per sol·licitar que promogui els mecanismes necessaris perquè les xarxes elèctriques en tarifa 6.1TD passin al més aviat possible a tarifa 6.2TD i assegurar que les empreses encara afectades puguin competir al mercat amb igualtat d’oportunitats.

 

Més informació

Fires del sector
REBUILD | IFEMA MADRID

 

Rebuild, esdeveniment líder en construcció industrialitzada, digitalització i sostenibilitat per l'edificació, tindrà lloc a Madrid entre els dies 19 i 21 de març

 

Més de 560 experts conformen el millor programa de conferències, amb una agenda específica per a cada perfil professional com arquitectes, promotors, constructors, arquitectes tècnics, enginyers, instal·ladors, dissenyadors d'interior.

 

Més informació

FIRHÀBITAT
 
Firhàbitat, la fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica, arribarà, a la quarta edició que es celebrarà a Avià entre el 10 i 12 de maig. 
 
CONSTRUMAT
 
Entre el 21 i el 23 de maig tindrà lloc una nova edició de la Fira Construmat al Recinte Gran Via de Barcelona. Construmat és la fira de referència en Espanya del mercat de la construcció reconeguda pel seu compromís amb la innovació, sostenibilitat i el negoci.
 
Formació d'interès

Pla d'igualtat: Desenvolupament, implantació, seguiment i 

avaluació

Data: Flexible
Durada: 25 hores
Online

Control i millora dels costos de gestió

 

Data: Flexible
Durada: 50 hores
Online

Linkedin: Funcionalitats, posicionament i desenvolupament

 

Data: 04/03/24
Durada: 12 hores
Presencial
Programa d'ajuts per a autònoms i microempreses "Ocupació + Transformació" 
Recentment, s’ha publicat el programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació” amb l’objectiu d’oferir suport per al manteniment de l’ocupació i facilitar la transició cap a l'economia verda o digital.
 
Qui ha de fer la formació:
- Les persones beneficiàries de la subvenció, és a dir, la persona autònoma titular de l’ajut.
- Si es tracta d’un grup d’autònoms que tots ells són titulars de l’empresa ho pot fer qualsevol dels socis/es, però quan hagi de justificar que ha fet la formació haurà d’aportar la documentació necessària que acrediti que la persona que ha fet el curs forma part del grup de socis titulars de l’empresa.   
 
Pots consultar els cursos online que des de Cecot tenim programats i que donen resposta a aquest ajut a la línia de digitalització.
 
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org