Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
UNEmadera defineix les actuacions a dur a terme en aquest 2023

En l'Assemblea de UNEmadera, celebrada el passat 30 de març, es van definir les actuacions per a aquest any 2023.


De manera unànime es va aprovar el Pla d'Actuació presentat per José Carballo, president de l'entitat. Es va posar en relleu la importància que ha de jugar UNEmadera per a posicionar el sector de la fusta en el lloc que li correspon davant l'Administració Pública, mitjans de comunicació i ciutadania. 

 

Més informació

Nou reglament Europeu contra la deforestació

El passat 19 d'abril UNEmadera va celebrar un webinar sobre l'EUDR: nou reglament contra la deforestació, a càrrec de Marta Angoloti, Cap d'Àrea de la Fusta, Subdirecció General de Política Forestal i Lluita contra la Desertificació, Direcció General de Biodiversitat, Boscos i Desertificació (MITECORD).

 

Al següent enllaç trobareu la presentació que van fer la Marta Angoloti i en José Brotons, i un document de preguntes i respostes que han respost amb dubtes que van sorgir a la sessió.

Servei de Peritatge del Gremi

El Gremi de la Fusta us ofereix el servei de peritatge a condicions molt beneficioses pel fet d’estar associat, realitzat pels mateixos perits professionals del gremi que avalen la seva experiència en diversos casos.

 

Quan es fa ús del servei de peritatge?

Si teniu desavinença amb un client i no us poseu d’acord sobre la qualitat de la feina feta, contacteu amb nosaltres al tel. 937366036 o al correu gremidelafusta@cecot.org i us informarem de tot el procés.

 

Més informació

Taula de preus de la fusta

Us facilitem la taula actualitzada amb els indicadors de preus de la fusta de la Llotja de Vic a 13 d'abril de 2023.

 

Els indicadors de preus orientatius s'entenen sobre indústria, excepte pollancre, sobre camió.

 

La propera actualització està prevista per al mes d'octubre.

 

Consulta el document al nostre web.

Gabarró Germans, Fustes centenàries a la moda

Aquesta empresa centenària, fundada en 1907 a Sabadell, s'ha especialitzat en una producció pret-a-porter de tot tipus de fusta i amb una marcada consciència ambiental. El seu director, en Ramon Gabarró, indica "Aportem innovacions en materials, colors, acabats, amb una clara aposta per les fustes sostenibles, de proximitat, i amb altres materials com a sòls vinílics, tarimes amb compòsit , laminats".

 

Llegeix la notícia

El Departament d'Acció Climàtica mesura la salut dels boscos de Catalunya a través d'una xarxa de més de 9.000 arbres

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural té en marxa una xarxa de seguiment dels boscos que analitza l’estat general de l’arbrat en relació amb els últims 10 anys.

 

Aquesta anàlisi constata una tendència a l'alça de problemes fitosanitaris als ecosistemes a cuasa dels factors extrems metereològics com sequeres, pedregades, ventades o plagues i  malalties.

 

Llegeix la notícia

MADEREA elabora l'estudi de mercat sobre cases de fusta

Com cada any, Maderea, plataforma digital per al foment del mercat nacional de la fusta, ha realitzat un estudi per a conèixer més de prop com pensen els clients que obtenen productes de fusta i quins passos donen a l'hora d'adquirir una casa d'aquest material.

 

L'estudi ha definit que l'experiència de l'usuari i la recomendació de tercers és l'aspecte més important a l'hora de l'adquisició d'una casa de fusta.

 

Llegeix la notícia

Nou pla de pensions per a autònoms

El «Pla Autcat Futur Autònoms» és un pla de pensions promogut per l’Autcat – Organització d’Autònoms de Catalunya i gestionat per Caixa d’Enginyers Vida i Pensions.

 

L'Autcat i Caixa d'Enginyers Vida i Pensions fa mesos que treballen per presentar aquest nou pla de pensions, pioner i exclusiu per a autònoms. 
 
Aliments, en envasos naturals
Quins efectes té la sequera persistent als boscos mediterranis?

Fa temps que la societat i la natura patim una sequera prolongada, amb la que s'ha arribat a restriccions en l'ús de l'aigua per la població.

 

En aquesta situació ens preguntem: com afecta a les nostres masses forestals? Els experts forestals  adverteixen que la manca persistent de pluges ens pot portar a un escenari desconegut.

 

Accedeix a la notícia

Les associacions de la UE llancen una coalició per una bioeconomia més competitiva i ambiciosa a la UE 

Un nou grup de 14 associacions comercials de la UE, que inclou als proveïdors de productes derivats de la fusta d'alta qualitat, productes i envasos de fibra, paper i cartó, i solucions d'energies renovables, amb el suport dels propietaris i gestors forestals de la UE, ha llançat avui una coalició intersectorial.

 

Amb aquesta coalició es vol presentar als responsables polítics de la UE una ambiciosa visió comú de cara a 2030, i més enllà, una visió que condueixi la transició cap a una bioeconomia circular.

 

Llegeix la notícia

AGENDA:  FIRES I JORNADES D'INTERÈS
Interzum 2023
La principal fira internacional en moble i interiorisme líder mundial per proveïdors de la indústria del moble, torna a celebrar-se. Tindrà lloc entre el dies 9 i 12 de maig a Colònia (Alemanya) en una edició especial, on la presencialitat i l'univers digital es fusionaran.
 
Fira del Moble Yecla (FMY)

Entre els propers 23 i 26 de maig es celebra la 61à edició de la Fira del Moble Yecla. Una trobada professional del sector del moble, la fusta i afins, d'interès nacional i internacional.

 

Més informació
Expobiomasa 2023
Expobiomasa se celebrarà a Valladolid entre el 9 i 11 de maig, on 300 empreses i marques de diferents països, exposaran equips de calefacció, tecnologies per produir biocombustibles i mostraran tecnologies i serveis per producció industrial de bioenergia.
 
Arturforesta

Arturforesta és el referent forestal del sud d'Europa i punt de trobada del sector forestal. Entre el 15 i 17 de juny a Astúries, es donaran a conèixer els avenços tècnics del sector, així com la situació del mercat a nivell nacional i internacional.

 

Més informació
Jornada | Moble: territori, tradició i nova artesania
Els propers 4 i 6 de maig es celebraran unes jornades d'intercanvi d'idees i networking amb dissenyadors, makers, artesans, ebanistes, empresaris, gestors culturals i historiadors del moble. L'objectiu d'aquesta jornada és conèixer les formes que tenia el moble en el seu origen i com podem aplicar aquests coneixements al disseny de mobles actuals.
 
Inscriu-t'hi en aquest enllaç.
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org