Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org

Festivitats de Sant Josep | Concurs de disseny Jordi Amat

Un any més el Gremi de la Fusta organitza la seva tradicional Festivitat de Sant Josep i en el marc de les activitats programades s'engega la setena edició del concurs de disseny Jordi Amat. 

 

Aquest concurs té per objectiu premiar i posar en valor el disseny industrial del mobiliari de la llar en fusta, participant professionals d'arquitectura i disseny de tot Catalunya, així com professionals de la fusta i estudiants de disseny.

 

Les dotacions de cada premi són:

  • Primer Premi 1.500€
  • Segon Premi 1.000€
  • Tercer Premi 500€

El termini  per a la presentació de candidatures finalitza el 3 de març.

 

Més informació

Festivitats de Sant Josep | Concurs d'Aprenents

També, en el marc de les festivitats de Sant Josep, el Gremi de la Fusta organitza el Concurs d’aprenents. Aquest any ja en la seva vintena edició.

 

Els alumnes que concursin hauran de fer un treball proposat en el mateix moment de començar, ja que el jurat avaluarà el potencial de cada alumne/a. Els concursants tindran a la seva disposició el material i les eines necessàries i disposaran de tres hores per fer el seu treball. Posteriorment es farà una roda de premsa per comunicar oficialment els guanyadors als quals se’ls lliurarà un primer premi (300 €), un segon (200 €) i un tercer (100 €).

 

El concurs d’aprenents pretén motivar i dignificar aquests oficis que es troben poc valorats entre els nostres joves.

 

El concurs tindrà lloc el dijous 9 de març a partir de les 9 hores a l’escola Municipal d’Art de Terrassa.

 

Més informació

Vols participar en les celebracions de les Festivitats de Sant Josep?

En les marc de les celebracions de les Festivitats de Sant Josep, tindrà lloc el tradicional Sopar de Germanor el  divendres 17 de març a les 20:30 hores al restaurant La Coral de Prodis a Terrassa. 

 

A més, en el decurs del sopar es farà l’entrega dels premis del Concurs Jordi Amat, l’Obra de Sant Josep i la Serra d’Argent.

 

Com podeu participar en les celebracions?

 

Patrocinadors:
Aquelles empreses que patrocinen amb un import de 300 euros o més, el Gremi els convidarà amb un tiquet per al sopar i els hi donarà visibilitat en els tiquets de venda, en la projecció de logos durant el Sopar de Germanor i en farà difusió a les xarxes socials.

 

Col·laboradors:
Aquelles empreses que col·laboren amb un import entre 150 euros i 300 euros, el Gremi els donarà visibilitat en els tiquets de venda del sopar i en la projecció de logos durant el Sopar de Germanor i en farà difusió a les xarxes socials.

 

Sorteig:
Aquelles empreses que participin amb lots i regals per sortejar entre els assistents al sopar seran anomenades en el decurs del sorteig. 

 

Més informació

Conveni col·lectiu de les indústries de la fusta | Calendari laboral per a l'any 2023

Us informem que s'ha publicat en el BOP, la Resolució per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l’Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de la fusta de la província de Barcelona, relatiu al calendari laboral per a l’any 2023.

 

Codi de conveni: 08005785011994

Data de publicació: 20/01/2023

 

Amplia informació al nostre web.

Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes de la fusta de la província de Barcelona | Calendari laboral per a l'any 2023

Us informem que s’ha publicat en el BOP, la resolució per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l’Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes de la fusta de la província de Barcelona, relatiu al calendari laboral per a l’any 2023.

 

Codi de conveni: 08002855011994

Data de publicació: 28/12/2022

 

Amplia informació al nostre web.

Madera Sostenible | Concurs 7a edició Jordi Amat
Recentment el mitjà sectorial Madera Sostenible ha recollit al seu darrer butlletí una notícia sobre la propera 7a edició del Concurs de Disseny Jordi Amat, promogut i organitzat pel Gremi de la Fusta.
 
Servei de suport i assessorament a autònoms
Si ets treballador autònom, autònom societari o autònom que has cessat l'activitat i vols dur a terme un nou projecte de treball autònom, des de la Cecot t'oferim assessorament i càpsules gratuïtes en un ampli ventall d'àrees amb l'objectiu que puguis consolidar i fer créixer el teu negoci. Els serveis que ofereix aquest programa es poden gaudir de manera presencial, en línia o de manera híbrida.
 
Els científics aconsegueixen produir electricitat a partir de fusta i aigua
Investigadors del KTH Royal Institute of Technology han aconseguit recol·lectar energia aprofitant la transpiració de la fusta. Aquest procés en el qual l'aigua es mou a través d'una planta, ocorre constantment en la naturalesa. 
Una mica de nanoingenieria de la fusta, i ajustant el pH, es poden obtenir petites, però prometedores, quantitats d'electricitat.
 
La revolució de les "passivschools", escoles sostenibles i saludables
Aquest concepte, que va neixer a Alemanya amb el terme passivhaus, casa pasiva en alemany, s'ha estès per tot el món i també ha arribat a Espanya, que ja compta amb múltiples construccions, entre elles escoles.
 
Les escoles de construcció passiva milloren les condicions de les aules en termes de temperatura, ambient, humitat i nivells de CO2. Això, a més garantir un millor rendiment escolar i salut d'alumnes i mestres, afavoriria l'estalvi energètic fins un 75%.
 
Fusta, ecobarris i habitatge cooperatiu, l'arquitectura dissenya el seu futur
Neixen els eco-barris, amb l'arquitectura més innovadora per a humanitzar les ciutats  injectant zones verdes i horts urbans, reutilitzant materials de construcció i fent servir avenços biotecnològics per generar energia des de la natura.
 
CEBIOREF, un projecte per produir biocombustibles, fertilitzants i sensors a partir de biomassa
L'objectiu del projecte CEBIOREF, és aconseguir productes d’alt valor afegit obtinguts a partir de biomassa lignocel·loulòsica de pi, alzina i castanyer, utilitzant diferents tecnologies per contribuir al desenvolupament de les biorefineries.
 
Tot el que has de saber sobre l'embalatge industrial de fusta
La fusta permet fabricar embalatges segons el tipus de mercaderia, pes, dimensions i volum del producte de la manera més eficient.
 
Coneixes totes les característiques i avantatges que ofereix l'embalatge industrial de fusta?

Continua llegint
Fires d'interès
CONSTRUMAT
Torna la fira CONSTRUMAT en la seva 22a edició que es celebrarà del 23 al 25 de maig a la Fira de Barcelona al pabelló 1 del recinte de la Gran Via.
 
Els eixos principals d'aquesta edició seran la sostenibilitat, digitalització i la industrialització, on es reuniran 150 expositors i 250 marques sota el lema "Construint sostenibilitat".
 
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org