Les notícies sobre el Gremi de la Fusta

Festivitat de Sant Josep | Concurs de disseny Jordi Amat

Un any més el Gremi de la Fusta organitza la seva tradicional Festivitat de Sant Josep i en el marc de les activitats programades s'engega la setena edició del concurs de disseny Jordi Amat. 

 

Aquest concurs té per objectiu premiar i posar en valor el disseny industrial del mobiliari de la llar en fusta, participant professionals d'arquitectura i disseny de tot Catalunya, així com professionals de la fusta i estudiants de disseny.

 

Més informació

Festivitat de Sant Josep | Concurs d'Aprenents

També, en el marc de les festivitats de Sant Josep, el Gremi de la Fusta organitza el Concurs d’aprenents. Aquest any ja en la seva vintena edició.

 

Els alumnes que concursin hauran de fer un treball proposat en el mateix moment de començar, ja que el jurat avaluarà el potencial de cada alumne/a. Els concursants tindran a la seva disposició el material i les eines necessàries i disposaran de tres hores per fer el seu treball. Posteriorment es farà una roda de premsa per comunicar oficialment els guanyadors als quals se’ls lliurarà un primer premi (300 €), un segon (200 €) i un tercer (100 €).

 

El concurs d’aprenents pretén motivar i dignificar aquests oficis que es troben poc valorats entre els nostres joves.

 

El concurs tindrà lloc el dijous 9 de març a partir de les 9 hores a l’escola Municipal d’Art de Terrassa.

 

Més informació

Les joguines de fusta tornen a ser les protagonistes del Nadal
info@cecot.org

Un any més les joguines de fusta acaparen l'interès de nens i pares. De fet, les grans cadenes de supermercats n’han vist una oportunitat de manera que ofereixen una gran varietat d'opcions.


Molts d'ells estan fabricats amb fusta sostenible i certificats segons els estàndards internacionals, pel Forest Stewardship Council (FSC), que garanteix que els materials amb els quals s'han elaborat les joguines procedeixen de boscos gestionats de manera responsable.

 

Consulta la notícia.

Com fer costat a les petites empreses en el comerç legal de fusta: informe de la FAO
Les micro, petites i mitjanes empreses (MIPYME) tenen un paper fonamental que exercir per a satisfer la demanda mundial de productes forestals, però a causa de la seva grandària els resulta difícil complir amb els requisits legals per a la producció i el comerç de fusta.

Un nou informe del Programa FAO-UE per a l'Aplicació de les Lleis, la Governança i el Comerç Forestals (FLEGT) explica els desafiaments que enfronten les MIPIME del sector forestal.
 
Exposició TOQUEM FUSTA! Disseny, fusta i sostenibilitat
Fins al proper 22 de gener de 2023 el Museu de Disseny de Barcelona es pot visitar l'exposició "Toquem Fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat".
En aquesta exposició es reivindica la fusta i el seu ús en el disseny per un futur més sostenible. 
 
Calcula la teva petjada de carboni
info@cecot.org

Vols calcular les emissions de CO2 anuals de la teva empresa?

 

Et presentem la calculadora virtual de CO2! Aquesta eina t'ajudarà a quantificar quin impacte tens tu o la teva empresa sobre el clima i que et donarà pistes sobre què pots millorar per reduïr al màxim la teva petjada de carboni. 

Fes-ho en 3 passos!

Fes crèixer la teva empresa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya; una iniciativa promoguda per la patronal Cecot que treballa per posar en contacte persones interessades en vendre un negoci en funcionament amb persones emprenedores disposades a donar-hi continuïtat.

 

Reempresa treballa des del 2011 per oferir un servei neutral i sense cap cost per a les persones usuàries amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial i evitar la pèrdua de llocs de treball a casa nostra.

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha aconseguit evitar el tancament de més de 3.550 empreses a Catalunya, convertint-se en un mercat de referència a nivell europeu.

 

Vols comprar una empresa?

Si estàs pensant en comprar una empresa per fer créixer el teu negocis, Reempresa t’ajuda a buscar negocis que s’adeqüin al teu perfil d’empresa objectiu i t’acompanya durant tot el procés: des del moment de l’elaboració de l’estudi del pla de cessió de l’empresa, passant per a la definició del projecte d’emprenedoria, fins a l’assessorament de la recerca de finançament, entre molts altres aspectes.

Si vols saber-ne més, contacta amb nosaltres o inscriu-te a Reempresa a través de la seva pàgina web.

info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org