Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org

Oportunitats de negoci a Catalunya per al sector de la Fusta

Important empresa del sector de l’alimentació cerca empreses que puguin donar servei de reparacions de fusteria, disseny i muntatge de petits mobles per la zona de Lleida – Tarragona i un altre per la zona Girona.

 

Més informació

Informe de sol·licitud de declaració de subproducte

Us informem que la Comissió de Coordinació en matèria de residus ha determinat favorable l'informe relatiu a la sol·licitud de declaració de subproducte de les estelles, retalls, serradures, encenalls, restes de tronc i escorça (retalls i restes de fusta verge) per al seu ús en la fabricació de taulers de partícules i de fibres, que va sol·licitar la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya (UNEMADERA) i l'Associació Nacional de Fabricants de Taulers (ANFTA).

 

Més informació

Loteria de Nadal del Gremi: 29148

Els dècims del número 29148 es vendran a l'Administració núm. 14, situada a la Rambla d'Ègara, núm. 47 (davant del Parc dels Catalans).

 

Si estàs interessat en tenir participacions fes-nos-ho saber per tal que l'Administració pugui preparar-les.

 

Més informació en aquest enllaç.

Nou web sobre els incendis forestals

Maderea, portal digital de la indústria de la fusta, ha elaborat un informe d'anàlisis de preus, del qual extrau la conclusió que l'increment del preu d'adjudicació sobre el preu base de la licitació, té una mitjana del 71,2%. Amb aquesta dada es comprova que continua l'augment de preus de mesos enrera.

 

Llegeix la notícia.

Increment dels preus de la fusta

El Departament d'Interior ha posat en maxa un nou web específic sobre incendis forestals. 

 

El web indendisforestals.gencat.cat s'hi pot trobar tot tipus d’informació relacionada amb els incendis com els mapes de risc i del Pla Alfa que estableixen el nivell de risc, el grau de mobilització dels efectius ila realització de les determinades actuacions preventives així com el mapa amb les incidències viàries.

 

Accedeix a la notícia.

Beneficis de l'autèntica fusta

Coneixes els nombrosos beneficis de la fusta autèntica?

Tots coneixem que els sòls de fusta són naturals, decoratius, eficients, duradors i sostenibles. Però perquè escollir una imitació quan es pot tenir tots els beneficis de l'autèntica fusta?

 

Diferents estudis aporten que caminar sobre aquest tipus de paviment és una experiència més que sensitiva i confortable, si no també saludable, ja que enforteix la circulació de la sang, ajuda a la transpiració natural i ens descarrega d'electricitat.

Situació actual del faig

El Grup Operatiu Fagus està realitzant l'informe "Situació actual del faig en Espanya, el seu mercat i perspectives de futur". 

 

Aquesta publicació reflexa l'altíasim nivell tecnològic que està aconseguint la indústria de la fusta gràcies a la producció de diferents fustes.

 

Consulta la notícia

Creix un 12,4% l'exportació espanyola de mobles

Segons l'informe de resultats presentat per l'Associació Nacional d'Industrials i Exportadors de Mobles d'Espanya (Anieme), durant el primer semestre de l'any, l'exportació espanyola de moble continua creixent. Aquest augment correspon a un 12,4%, superant els 1.440 milions d'euros.

 

Llegeix la notícia

Ascens dels edificis en fusta

La construcció d'edificis en fusta adquireix força com a alternativa el clàssic formigó i presenta múltiples avantatges des del punt de vista del disseny i la construcció.

 

Al 1963 l'arquitecte Harry Seidler va dir que construir gratacels de més de mil metres d'alçada podria ser perfectament factible més tard o d'hora.

 

A la torre Ascent, una construcció de 25 pisos i 86,6 metres d'alçada, es va substituir el formigó per fusta, el que suposa un estalvi en emissions equivalent a retirar de la circulació 2.100 automòbils.

 

Llegeix la notícia

Fires d'interès

El 19 i 20 d'octubre tindrà lloc Egurtek, un punt de trobada on arquitectes, enginyers, instal·ladors i altres professionals de la construcció podran conèixer els projectes internacionals més importants realitzats en fusta explicats pels mateixos responsables d'aquests.
 
Calcula la teva petjada de carboni
info@cecot.org

Vols calcular les emissions de CO2 anuals de la teva empresa?

 

Et presentem la calculadora virtual de CO2! Aquesta eina t'ajudarà a quantificar quin impacte tens tu o la teva empresa sobre el clima i que et donarà pistes sobre què pots millorar per reduïr al màxim la teva petjada de carboni. 

Fes-ho en 3 passos!

Creixement empresarial

Recreixement és el programa de creixement empresarial que ha creat el Centre de Reempresa de Catalunya de la patronal Cecot. Aquest programa, que no té cap cost per a les persones usuàries, ofereix assessorament i formació per a aquelles empreses que busquen créixer en un moment tan important com el que estem vivint.

 

En els tallers que organitza (de 10h de durada i en format virtual) les empreses participants podran desenvolupar estratègies de creixement en diferents àmbits de l’empresa com l’estratègia i cadena de valor, la digitalització, la internacionalització, el disseny de noves vies de diversificació i l’anàlisi del model de negoci.

 

Tots els tallers compten amb l’acompanyament de diferents experts i expertes especialitzats en l’assessorament a pimes, que donaran suport a la teva empresa per establir un pla de Recreixement de valor i pensat perquè pugueu créixer.

 

Si estàs interessat/da en participar al programa de Recreixement, pots participar-hi contactant amb nosaltres o a través de la pàgina web reempresa.org/recreixement.

Fes crèixer la teva empresa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya; una iniciativa promoguda per la patronal Cecot que treballa per posar en contacte persones interessades en vendre un negoci en funcionament amb persones emprenedores disposades a donar-hi continuïtat.

 

Reempresa treballa des del 2011 per oferir un servei neutral i sense cap cost per a les persones usuàries amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial i evitar la pèrdua de llocs de treball a casa nostra.

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha aconseguit evitar el tancament de més de 3.550 empreses a Catalunya, convertint-se en un mercat de referència a nivell europeu.

 

Vols comprar una empresa?

Si estàs pensant en comprar una empresa per fer créixer el teu negocis, Reempresa t’ajuda a buscar negocis que s’adeqüin al teu perfil d’empresa objectiu i t’acompanya durant tot el procés: des del moment de l’elaboració de l’estudi del pla de cessió de l’empresa, passant per a la definició del projecte d’emprenedoria, fins a l’assessorament de la recerca de finançament, entre molts altres aspectes.

Si vols saber-ne més, contacta amb nosaltres o inscriu-te a Reempresa a través de la seva pàgina web.

info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org