Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
ESPECIAL 150è ANIVERSARI GREMI DE LA FUSTA
info@cecot.org
Concurs d'aprenents
Naila Juanola guanya el 1er premi del Concurs d'aprenents

El Gremi de la Fusta va celebrar el passat 10 de març el Concurs d’Aprenents de Fusteria, la dinovena edició, amb la participació de setze alumnes de quatre centres formatius de Catalunya: l’Institut Josep Brugulat de Banyoles; l’Institut Vil·la Romana de la Garriga; del Pla de Transició del Treball de l’Escola Art i Disseny de Terrassa; i l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

 

Els premis, lliurats per Ramon Alemany, director de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, i Joaquim Soler, tresorer del Gremi  de la Fusta, compten dotació econòmica que enguany ha estat per:

  • 1r premi (dotat amb 300€):
    Naila Juanola Quintanas de l’Institut Josep Brugulat.
  • 2n premi (dotat amb 200€):
    Pau Mercader Serra de l’Institut Josep Brugulat.
  • 3r premi (dotat amb 100€):
    Tani Arnés Alsina de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

En aquesta edició el jurat ha considerat una menció especial a Lluc Riba Ustrell de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

 

Més informació al nostre web.

Sopar de Germanor
El passat 20 de maig va tenir lloc el tradicional Sopar de Germanor del Gremi de la Fusta. Aquest any es va celebrar la 27a edició de l'emblemàtic Sopar. A més, va ser motiu de doble celebració, ja que es va recuperar el sopar de germanor desprès d’un parèntesi de dos anys a causa de les restriccions covid i es va celebrar el 150è aniversari del Gremi.
 
En aquesta celebració vam comptar amb Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa, qui va fer una explicació del Tarifari del Gremi, que data de 1871.
 
Accedeix a la notícia.
Premi Sant Josep
Aquest any, la Junta Directiva del Gremi de la Fusta, ha atorgat el Premi Sant Josep a l’Edifici del Parc de Bombers situat a la població de Moià. Es tracta d’un edificat executat mitjançant un sistema de construcció en sec, amb fonaments i forjat de formigó, però amb una estructura modular de fusta. També es caracteritza per la lleugeresa dels seus materials i per la seva resposta eficient als requeriments tèrmics, estructurals, acústics i de manteniment. A més, l’estructura de fusta que l’embolcalla “fa que s’integri fàcilment a l’entorn”.
 
Accedeix a la notícia.
Concurs Jordi Amat
Paula Terra guanyadora de la 6a edició del Concurs Jordi Amat
Paula Terra, amb el seu projecte Loop, un penjador modular i i interactiu d'alçada regulable, va ser la guanyadora de la sisena edició del Concurs Jordi Amat. Lilly de la Torre i Dani Arza van obtenir el  segon i tercer premi, respectivament. Aquest any s'han rebut 22 candidatures en aquest concurs en que el Gremi vol promoure el disseny industrial en fusta i reconèixer la tasca dels professionals del disseny de tot Catalunya que aposten per aquestes materials.
 
Accedeix a la notícia.
Vídeo commemoratiu 150è aniversari
EL FUTUR A LA FUSTA
L'era de la fusta en la construcció
La seu de Trespa va ser escenari de la jornada temàtica d'Arquitech 2022 focalitzada en el nou model constructiu basat en la prefabricació industrialitzada.

En aquesta sessió la fusta va ser l'element protagonista d'aquesta nova manera de construir i viure, posant el focus en la sostenibilitat, l'eficiència i les millores laborals en el sector de la construcció.
 
Accedeix a la notícia.
EMPRESA I FUSTA
L'exportació espanyola de mobles tanca el primer trimestre de 2022 amb un creixement del 8,8%

Les vendes internacionals del sector del moble no han deixat de créixer al llarg de l'any 2021 a bon ritme i aquest primer trimestre del 2022, tot i un cert alentiment, manté aquesta tendència a l'alça. Concretament, registra un augment del 8'8% respecte al mateix període de l'any anterior, segons un informe presentat per l'Associació Nacional d'Industrials i Exportadors de Mobles d'Espanya.

Consulta la notícia.

Taula de preus de la fusta

Us facilitem la taula actualitzada amb els indicadors de preus de la fusta de la Llotja de Vic a 5 de maig de 2022.

 

Els indicadors de preus orientatius s'entenen sobre indústria, excepte pollancre, sobre camió.

 

La propera actualització està prevista per al mes d'octubre.

 
Consulta el document al nostre web.
FIRES D'INTERÉS
FIRHÀBITAT
 
Del 3 al 5 de juny es celebrarà la fira Firhàbitat 2022 a Avià al Berguedà.
Podràs trobar formacions específiques en diferents àmbits de la bioconstrucció a més que es faran xerrades i debats sobre temes diversos entre ells l'eficiència energètica.
 
Trobaràs més informació al següent enllaç.
ELMIAWOOD
 
Entre el 2 i el 4 de juny, tindrà lloc a Suècia, l'Elmia Wood 2022, un important escenari internacional de negocis per a la silvicultura innovadora i sostenible del demà. En aquesta fira els visitants tindran l'oportunitat d'apendre sobre la tala i els diferents valors del bosc. 
 
Accedeix aquí a més informació.
Eurobois | Eurexpo Lyon
Després d'ajornar-la a causa de la pandèmia, entre el 14 i 17 de juny es celebrarà Eurobois, la fira de la fusta, les tècniques de processament i el disseny, organitzada per la divisió GreenTech + de GL events.
 
Eurobois és un punt de trobada per als professionals de la fusta, un lloc per a formar, informar-se, intercanviar i descobrir totes les innovacions i novetats del mercat.
 
Descobreix el programa!
Diem prou als incompliments. Necessitem el tram Terrassa-Abrera de la B-40 ja!
info@cecot.org

La B-40 apareix en tots els plans territorials i d’infraestructura des de l’any 1968. Desenes d’anys després aquesta infraestructura, de molta importància per al teixit empresarial i econòmic del territori, encara no està acabada.

El teixit empresarial, empresaris i empresàries, professionals i autònoms diem PROU! als constants incompliments en la data de finalització de les obres del tram Terrassa-Abrera de la B40-Ronda Vallès i exigim al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es comprometi en ferm amb tenir l’obra acabada a finals d’aquest any 2022.

Per aquest motiu, convoquem una concentració el proper dimarts 31 de maig a les 10h a peu d’obra, concretament a la rotonda de connexió entre la B40 i la B120, amb l’objectiu de mostrar el nostre malestar amb els reiterats incompliments en la finalització d’uns obres molt importants pel nostre teixit productiu i econòmic.

T'esperem, aquest proper 31 de maig, a la rotonda que connecta la B-40 amb la B-120!

Inscriu-te a la concentració

info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org