Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
Torna el Sopar de Germanor. T'ho perdràs?

Després de dos anys sense poder celebrar els actes de la festivitat de Sant Josep aquest any tornem a organitzar el tradicional Sopar de Germanor, amb més força que mai, ja que celebrarem el 150è aniversari del Gremi.

 

Com a novetat aquest any, previ al sopar tindrà lloc l'entrega de premis del Concurs Jordi Amat.

 

Els actes es faran a la seu de Cecot el divendres 20 de maig a les 21 hores.

 

Pots adquirir els tiquets, al preu de 39 € (iva inclòs) a:

  • Oficines del Gremi (C/Sant Pau, 6, Terrassa)
  • Fustes Solanellas (C/Pisuerga, 30, Pol. Margarida, Terrassa)
  • Postformats del Vallès (Ctra. de Rubí, 288, Terrassa)
  • Ferreteria Lloifer (Ctra. Castellar, 113, Terrassa)
  • Woodmarfi (C/Orio, s/n, Colom II, Terrassa)

Recorda que hi haurà el tradicional sorteig de regals cedits per les empreses patrocinadores.

 

Més informació al nostre web.

Preocupació per la manca de relleu generacional
Des de fa uns 10 anys el Gremi es fa resó que la figura de l'aprenent perd protagonisme. Actualment els operaris més joves en la professió tenen al voltant del 45 anys i per aquesta raó cal renovar i tenir futur en les empreses del sector per garantir la seva continuïtat.
 
Accedeix a la notícia.
IMPACTE A LA FUSTA
Les serradores aturen la producció per protestar per la falta de matèria primera i mà d'obra mecanitzada al bosc
Les serradores de Catalunya van aturar, per primera vegada, la producció per protestar contra la falta de matèria prima i de mà d'obra mecanitzada al bosc. Denuncien que, en un país on més del 60% és massa forestal, no hi ha prou tronc per serrar.
 
Consulta la notícia.
REIVINDICACIÓ
La indústria de l'embalatge nota la guerra: "Fem servir palets de plàstic perquè no hi ha fusta"

L'Esteve, director general d'una empresa d'embalatge de Terrassa, alerta que al sector de la fusta, especialment el material d'embalatge i cartró que provenien principalment de països com Ucraïna, arran de la guerra s'ha tallat el subministrament i Europa no té suficients recursos propis per cobrir la demanda.

 

Escolta l'entrevista.

ENTREVISTA
"Sense formació ni relleu generacional, l'ofici de fuster està condemnat a desaparèixer"
Nomenada a principis del mes de febrer, Montse Borniquel, s'ha convertit en la primera dona a assolir el càrrec com a presidenta de l'Associació de Fusters de Lleida (AEF). Amb 42 anys, enginyera de camins i formada en la gestió i direcció empresarial, està al capdavant de la companyia familiar, Fustes Borniquel, originària del Pallars Sobirà. 
 
Borniquel agafa el relleu amb molta il·lusió i en el seu cas indica que "a l'afegit de ser dona, també s'ha de tenir en compte que represento una generació més jove".
 
Accedeix a l'entrevista.
FIRES D'INTERÉS
FIRHÀBITAT
 
Del 3 al 5 de juny es celebrarà la fira Firhàbitat 2022 a Avià al Berguedà.
Podràs trobar formacions específiques en diferents àmbits de la bioconstrucció a més que es faran xerrades i debats sobre temes diversos entre ells l'eficiència energètica.
 
Trobaràs més informació al següent enllaç.
 
HDE Hotel Design Emea
 
Entre el 3 i 6 de maig, a l'Hotel Don Carlos de Marbella, hi ha organitzat un foro anual de reunions cara a cara entre prescriptors, fabricants i proveïdors d'interiorisme hoteler.
60 prescriptors de disseny hoteler i 70 proveïdors i fabricants es trobaran en aquest esdeveniment.
 
Accedeix aquí a tota la informació.
2n Fòrum de Construcció en Fusta (FMC 2022)
Ja et pots inscriure al 2n Fòrum Internacional de Construcció amb Fusta. Els propers 9 i 10 de juny es celebra a Pamplona aquest fòrum organitzat per la plataforma Forum Holzbau, en col·laboració amb la Càtedra Madera de la Universidad de Navarra.
 
És un punt de trobada per a tots els agents implicats en qualsevol fase del procés de la construcció, i és una cita imprescindible per a tots aquells que s'interessin per les noves possibilitats que ofereix la construcció amb fusta a Espanya, Europa i la resta del món.
 
EXPOBIOMASA 2023 canvia les seves dates
La fira líder del sector canvia les seves dates. La 15a edició tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de maig de 2023 on participaran més de 300 firmes expositores de 15 països amb l'objectiu d'afavorir la participació i assistència del major número possible de professionals del sector.
 
Consulta la notícia.

ENTRETENIMENT

Sèrie "Los cielos españoles"

Una sèrie de meravellosos cassetonats de fusta realitzats en l'Edat mitjana a Espanya pels fusters del blanc es van convertir en el segle XX en objecte de desig d'un dels homes més influents de tots els temps: l'estatunidenc William Random Hearst.
info@cecot.org
Recreixement és un programa dirigit i pensat per aquelles empreses que busquen o necessiten fer un salt i créixer. Amb el programa de Recreixement t’ajudaran a millorar el teu model de negoci, a millorar-ne la gestió, a digitalitzar-lo, a diversificar productes o serveis o a vendre a l'exterior.  A més, el programa no té cap cost per l'usuari/ària ja que està confinançat públicament entre Cecot i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Pots trobar més informació aquí.
info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org