Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
Torna el Sopar de Germanor

Després de dos anys sense poder celebrar els actes de la festivitat de Sant Josep a causa de la pandèmia, tornem a celebrar el tradicional Sopar de Germanor i el 150è aniversari del Gremi. 

 

Trindrà lloc el divendres 20 de maig a les 21 hores a la seu de Cecot.

 

Properament us anirem informant de tots el detalls.

Ampliem terminis del Concurs de disseny Jordi Amat

Us informem que hem ampliat els terminis per la presentació dels dissenys pel Concurs Jordi Amat. L'entrega de premis serà el divendres 20 de maig en el decurs del Sopar de Germanor. 

 

Us recordem que aquest concurs té per objectiu premiar i posar en valor el disseny industrial del mobiliari de la llar en fusta, participant professionals d'arquitectura i disseny de tot Catalunya, així com professionals de la fusta i estudiants de disseny.

 

Les dotacions de cada premi:

  • Primer Premi 1.500€
  • Segon Premi 1.000€
  • Tercer Premi 600€
El termini per l'entrega dels projectes finalitza el 6 de maig.
 

Consulta les bases de participació i descarrega el formulari d'inscripció.  

Ja pots demanar l'ajut per a la digitalització de la teva pime

El passat 26 de febrer es va publicar la primera convocatòria d'ajuts per a la digitalització de les pimes. En concret per a les empreses d’entre 10 i 49 treballadors, que poden sol·licitar el Kit Digital de fins a 12.000 euros.

 

El termini per sol·licitar-lo es fins el 15 de setembre a les 11:00h. Les empreses interessades han d'escollir el seu agent digitalitzador entre les empreses homologades.

 

Per facilitar tots aquest tràmits i resoldre els dubtes que puguin sortir, recentment s'ha creat l’Oficina Digitalitzadora de la Cecot, que pretèn ser un punt d’informació, recursos i suport per aquelles empreses que tenen interès en digitalitzar-se.

 

Amplia la informació aquí.

 

Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de mobles de Catalunya 2021-2022
Us informem que el 24 de març es va publicar en el DOGC, la resolució per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector del comerç de mobles de Catalunya.
 
Trobareu més informació en aquest enllaç.
FUSTA SOSTENIBLE
La indústria de productes forestals d'origen sostenible creix un 14%
info@cecot.org
Ja n'hi ha 1.401 empreses certificades FSC de cadenes de custòdia.
 
La cadena de custòdia garanteix la traçabilitat i seguiment dels productes forestals durant tot el procés de producció, des de la primera baula de la cadena fins a la última i també és un requisit per a les empreses que fan servir producte forestal certificat FSC quan es produeix un canvi de propietat i garantitza que els materials procedeixen de fonts responsables.
 
Llegeix l'article.
 

Us recordem que des del Gremi podeu gaudir d’importants descomptes i condicions avantatjoses en la certificació FSC i PEFC.

 

Amplia informació en aquest enllaç.

INFOMADERA

Edificis de consum energètic gairebé nul (ECCN): Què són i quins avantatges aporten en un moment com l'actual

Si busquem la definició de resiliència trobem que algú o alguna cosa és resilient quan és capaç de sobreposar-se a circumstàncies d'adversitat en la seva existència. Si traslladem aquesta definició a la resiliència urbana, és la capacitat dels sistemes urbans per mantenir l'estabilitat i flexibilitat quan estan sotmesos a tensions i s'adapten als canvis de les condicions.
 
Aquí és on els ECCN o nZEB, edificis de consum enèrgetic casi nul, a causa dels canvis climàtics i l'escalada de preus de carburants i/o subministraments, prenen protagonisme.
 
Consulta la notícia.
PLANETA MADERA
Nou vídeo divulgatiu: La moda és més sostenible
INVERSIÓ I OPORTUNITATS
Kronospan: gran inversió a les Terres de l'Ebre
A les Terres de l'Ebre, concretament a Tortosa, s'està construint una nova planta de l'empresa Kronospan, que suposarà una inversió d'uns 274 milions d'euros i crearà al voltant de 180 llocs de treball directes.

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor, durant la seva visita a la planta, que inversions com la de Kronospan envien un senyal clar al conjunt de l’economia catalana i europea: les Terres de l’Ebre com una terra d’oportunitats, també en l’àmbit industrial”.

 
Aquesta multinacional austríaca, creada l'any 1897 es dedica a la fabricació i distribució de panells de fusta i compta amb més 14.500 treballadors i més de quaranta fàbriques per tot el món.
 
Més informació al següent enllaç.

MOLT INTERESSANT

Eco-Equip estrenarà un nou edifici de fusta i sostenible

L'empresa municipal Eco-Equip, estrenarà al 2023 al polígon industrial de Santa Margarida II, un edifici íntegrament de fusta i mediambiental sostenible. Aquest edifici serà una nau de serveis per als treballadors, tindrà dues plantes i capacitat per a 500 persones.
 
Consulta la notícia.
ARQUITECTURA I FUSTA
Com implicar els arquitectes en la decoració de la llar
Sabies que el disseny arquitectònic és la primera peça del puzle a l'hora de decorar la llar?
Un estudi d'arquitectura sap de mides, de plànols amb els que aconseguir l'estructura perfecta i en el moment que comença una obra, para atenció en tots els detalls perquè la casa quedi a gust del consumidor.
 
En aquest article trobaràs alguns consells.

LA FUSTA AL LÍMIT

El sector de la fusta i moble reclama una intervenció urgent de l'Estat per a frenar els efectes de la guerra d'Ucraïna

Els problemes d'aprovisionament de matèries primeres essencials per l'elaboració dels productes amb fusta estan obligant a realitzar aturades parcials en les cadenes de producció des de fa mesos. A tot això s'afegeix la incertesa a conseqüència de la invasió a Ucraïna.
 
Aquests factors estan portant a una situació molt complicada al sector forestal i a l'indústria de la fusta i del moble. 
 
Llegeix l'article.
info@cecot.org
Recreixement és un programa dirigit i pensat per aquelles empreses que busquen o necessiten fer un salt i créixer. Amb el programa de Recreixement t’ajudaran a millorar el teu model de negoci, a millorar-ne la gestió, a digitalitzar-lo, a diversificar productes o serveis o a vendre a l'exterior.  A més, el programa no té cap cost per l'usuari/ària ja que està confinançat públicament entre Cecot i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Pots trobar més informació aquí.
info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org