Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
RECOLLIDA DE SIGNATURES PER ATURAR L'EXPORTACIÓ MASSIVA DE TRONCS

Els estats membres de la Unió Europea i les instàncies europees han d'actuar de manera immediata i conseqüent per a salvar les serradores afectades per la falta de fusta.


Això és conseqüència de l'exportació a gran volum sense establir un subministrament estratègic i prioritari de les nostres empreses.
 
Per aturar les exportacions massives de troncs d'Europa rumb a la Xina sense cap transformació, s'estan recollint signatures. Més informació aquí.
EVOLUCIÓ DELS MERCATS DE LA FUSTA A ESCALA INTERNACIONAL

El Gremi de la Fusta integrat a la Confederació Catalana de Fusta, membres del patronat del cluster CENFIM, ens ha fet arribar un resum de la reunió del Market Access Advisory Commitee de l'EFIC (European Furniture Industries Confederation) per entendre com estan evolucionant els mercats de la fusta a escala internacional.

Podeu ampliar la informació a la web ( document en anglès).

ACCÉS AL CENTRE DE TERRASSA AMB VEHICLE PROFESSIONAL

L'Ajuntament de Terrassa ha desplegat recentment l'ampliació de la zona de vianants de bona part dels carrers del centre de la ciutat, de manera que s'ha reduït la zona destinada als vehicles de motor. Aquestes àrees són vigents des de l'1 de juliol. 

 

Només podran circular en les àrees de vianants les persones residents amb determinades excepcions justificades.

 

Si voleu conèixer el procediment per accedir amb un vehicle professional cliqueu aquí.

PLANETA MADERA | Difusió de la Iniciativa

En el butlletí d'abril del Gremi de la Fusta presentàvem la iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya: PLANETA MADERA. Aquesta iniciativa promou a través de diferents vídeos divulgatius, l'ús eficient de la fusta com a matèria primera renovable i reciclable que prové de boscos gestionats de forma sostenible. 

En aquest butlletí us convidem a fer-ne difusió a través de la signatura dels vostres correus electrònics i us expliquem com en el següent enllaç.

 

Us presentem el següent vídeo divulgatiu: La fusta fa llar.

SOL·LICITUD DE MAQUINÀRIA PORTÀTIL EN DESÚS

Des de l'Institut Escola Industrial de Sabadell ens fan saber que el passat  dijous 8 de juliol varen extraure del departament de Fusta i Moble 70 màquines portàtils que disposaven per impartir classe. 


Per això, han fet una crida a tot el sector de la fusta per sol·licitar a aquelles empreses que tinguin duplicades o en desús maquinària portàtil de demostració, la seva cessió per poder iniciar el curs amb la màxima normalitat possible.


Si voleu cedir-ne alguna, podeu contactar amb en Jordi Juvé, cap del Departament de Fusta i Moble de l'Institut Escola Industrial de Sabadell al número de telèfon 937258744 o al correu electrònic jjuve@xtec.cat.

VOLEU APARÈIXER A LA WEB DEL GREMI?
Us animem a enviar-nos el vostre logo i l'enllaç a la pàgina web perquè els vostres clients us puguin trobar amb més facilitat.  
 
El logo hauria de tenir unes dimensions aproximades d'entre 190 píxels d'amplada i 128 píxels d'alçada. 
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org