Carregant...

Gremi de la Fusta

El Gremi de la Fusta és una associació empresarial creada per representar i defensar els interessos de les empreses de la fusta i moble davant l'administració, amb àmbit d'actuació de tot el Vallès.

Som els membres fundadors de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, formem part de la Confederació Catalana de la Fusta i estem representats a UNEMADERA i a la "Plataforma Madera y Mueble", que negocia amb els sindicats l'acord marc del conveni estatal.

El Gremi de la Fusta forma part de la Patronal Cecot i associat a l’Autcat (Organització d’Autònoms de Catalunya).

Qui som?

El Gremi de la Fusta representa a tota la cadena de transformació de la fusta i el moble amb les següents activitats i productes:


Aprofitament forestal

Tall i extracció de la fusta. Perseguim l'ús múltiple de la massa forestal.

Biomassa

Ús i aprofitament dels subproductes i residus forestals per fins energètics.

Fusta asserrada

Indústria de la transformació primera dedicada a l’asserrat de la fusta en roll, assecat i/o tractament de la fusta. Genera productes semielaborats com taules, taulons, bigues, etc.

Fusta tècnica

Indústria de taulons tant contraxapats com aglomerats de partícules i fibres, elements clau pel sector del moble i alguns usos a la construcció.

Fusta estructural

Solucions de fusta molt versàtil en diferents usos com ponts, passarel·les, naus, poliesportius, habitatge, rehabilitació d’habitatges, etc.

Fabricació d’elements de fusteria per la llar i la construcció

Empreses dedicades a proporcionar els productes finals realitzats amb fusta pel consum general.

Envàs i embalatge

Indústria que fabrica palets i plataformes de càrrega, envasos pel sector hortofructícola, peix i marisc, caixes i estotjos per vins, olis i licors, embalatge industrial, etc.

Moble

Sector que agrupa a tot el mobiliari elaborat a partir de fusta per la cuina, bany, llar, oficina, etc.

Junta del Gremi

PERE SOLANELLAS ANGLERILL | President

SANTI LLUCIÀ SANAHUJA | Vicepresident

JOSEP MARIA MUR GUILLÉN | Secretari

JOAQUIM SOLER MACIÀ | Tresorer

DAVID GRANADO YESTE | Vocal

MAR FERNÁNDEZ LLOBET | Vocal

POL HERNÁNDEZ SALLÉS | Vocal

ALBERT MAS HERRADOR | Vocal

JORDI MUNTADA BOADA | Vocal

JOSÉ SÁNCHEZ LEÓN | Vocal

ANTONIO SOLÍS VÁZQUEZ | Vocal

LUIS DE MIGUEL RAMÍREZ | Vocal

RUBÉN VALLÉS DOMÉNECH | Vocal

Tarifari dels fusters

La tarifa dels fusters és un document excepcional signat el 19 de març de 1871 per tots els professionals i operaris del sector de la fusta de la vila de Terrassa. Aquest document suposa l’antecedent més antic conegut d’una acció col·lectiva dels professionals de la fusta a la nostra ciutat, que precedirà la consolidació posterior del Gremi de la Fusta.

El Gremi de la Fusta va participar en la seva restauració i vam tenir l’ocasió de fer-ho públic i gaudir del document original en un acte celebrat el 30 de novembre de 2019.

Amb motiu del 150è aniversari del Gremi tots els socis i sòcies han rebut per correu una rèplica d’aquest document inèdit. Esperem que l’any vinent en el decurs de la Festivitat de Sant Josep puguem celebrar aquest aniversari com l’ocasió es mereixLlançament Planeta Madera

PLANETA FUSTA és una iniciativa promoguda per UNEmadera, la Unió Empresarial de la Fusta i el Moble d'Espanya, que representa al conjunt d'empreses que desenvolupen activitats relacionades amb tot el cicle de vida de la fusta, des de la muntanya fins al consumidor final, com són l'aprofitament forestal i transformació de la fusta en aserraderos, indústries del tauleri la xapa, empreses de fabricació de moble, palets, envasos i embalatges, portes de fusta o fusteries, biomasa, fusta estructural per a construcció,entre altres.

Vols comprar una empresa?

Comunicat als socis i sòcies | Festivitat de Sant Josep

Benvolguts socis i sòcies,

Esperem que estigueu bé de salut tant vosaltres com les vostres famílies. Ha estat un any complicat per la irrupció de la COVID-19 a les nostres vides. La pandèmia ha interferit en les nostres rutines i ha impedit la celebració de bona part de les nostres tradicions.

Com bé sabeu, l'any passat ja teníem tot a punt esperant el tret de sortida: el concurs d'aprenents, el concurs Jordi Amat i l'Obra Emblemàtica, la celebració del sopar i, de cop i volta, vàrem haver de cancel·lar-ho tot a causa de l'estat d'alarma ocasionat per la pandèmia.

Tot i que hem començat el 2021 amb unes xifres no massa encoratjadores, vull transmetre un missatge d’optimisme i de celebració; el proper 19 de març el Gremi farà 150 anys, una fita que ens ha d’omplir d’orgull i d’esperança.

Hem de confiar que la vacunació ens permetrà recuperar la normalitat, tot i que encara és massa d’hora per plantejar la Festivitat de Sant Josep, com l’hem celebrat en el passat. Per aquest motiu, malauradament no tenim més remei que posposar-la per al 2022. Estic segur que l’any vinent podrem retrobar-nos i celebrar els 150 anys Gremi com l’ocasió es mereix.

Vull agrair-vos l’esforç que cadascun de vosaltres esteu fent a casa vostra per tirar endavant. I com sempre, el Gremi ha estat i estarà al vostre costat per al que necessiteu.

Aprofitem l’ocasió per fer-vos arribar una rèplica d'un document inèdit, l'Acta Constituent del Gremi datada en el 19 de març de 1871 que recull una Taula de Preus de l'època.

Amb la il·lusió de poder veure’ns ben aviat, quedem a la vostra disposició per a tot allò que us pugui ser d’interès.

Atentament,

Pere Solanellas i Anglerill

President

 

fusta